Een gewonnen punt in Volendam

Bij een gelijkspel kan je twee punten verliezen of één punt winnen. Na een rode kaart voor Brandon Ormonde-Ottewill en een sterker FC Volendam voelde het als een gewonnen punt. Fabian de Abreu scoorde zijn derde competitiegoal en Jordy Wehrmann (als basisspeler) en Anass Achahbar (als invaller) debuteerden.

De openingsfase bestond voornamelijk uit langdurig balbezit voor de Volendammers. Binnen de eerste vijf minuten werden twee kansen verprutst, waardoor onze Schapekoppen van geluk mochten spreken dat er nog geen tegengoal viel. Een paar minuten later gaf Noah Lewis de Palingboeren een cadeautje door de bal verkeerd terug te spelen. Ook die kans was niet besteed aan de Volendamse aanval. FC Dordrecht was daarentegen uiterst effectief. De eerste mogelijkheid was direct raak! Fabian de Abreu schoot na een kopbal van Marques hard raak. Door zijn goal staat hij inmiddels op drie competitiegoals. Hij ontpopt zich tot een ware killer in de zestien en is tevens clubtopscorer. Lang konden de Dordtenaren niet genieten van de voorsprong, want een klein kwartier later werd het gelijk. Een voorzet werd hard binnengekopt door Volendammer Darius Johnson. Hij liet Petar Stoskovic van dichtbij kansloos. Na de gelijkmaker ging FC Volendam opzoek naar de voorsprong maar tevergeefs. De ploegen gingen rusten met een 1-1 stand.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Volendam had veel de bal, creëerde regelmatig mogelijkheden maar faalde echter in de afronding. Opbouwend zag het er bij de Dordtenaren niet altijd goed uit, maar verdedigend werd alles gegeven. De Abreu en Lewis stonden vaak op goede plek om een hachelijke situatie voor de goal te voorkomen. In de 60e minuut maakte Anass Achahbar zijn debuut voor FC Dordrecht. Hij verving de uit eigen jeugd afkomstige Quincy Hogesteger. Met zijn balvaardigheid en ervaring maakte Achahbar het de Volendamse verdediging bij vlagen lastig. Tien minuten na de wissel ontving Ormonde-Ottewill zijn tweede gele kaart voor een heel licht vergrijp op zijn directe tegenstander. Door de rode kaart moest FC Dordrecht dik twintig minuten overleven. Met succes! De Dordtenaren werden regelmatig teruggedrongen tot in het eigen zestienmetergebied, maar de formatie van oefenmeester Braga hield stand. Zo eindigde de wedstrijd tot frustratie van de Wijdbroeken in een 1-1 gelijkspel.

Met inzet en passie werd één punt veiliggesteld. Het is nog wachten op de eerste driepunter, maar met deze strijdlust kan dat niet lang uitblijven. Wie weet volgende week al wanneer FC Dordrecht in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion aantreedt tegen NEC. Tot volgende week!