Gevloerd in De Vliert

FC Dordrecht heeft niet kunnen overtuigen in Den Bosch. Dwayne Green maakte het nog spannend met een goal in de slotfase, maar de aansluitingstreffer kwam te laat. FC Den Bosch 3-2 FC Dordrecht.

In de openingsfase van de wedstrijd werd snel duidelijk dat de Brabanders de overhand hadden. In de 8e minuut was FC Den Bosch voor het eerst gevaarlijk. Stoskovic zag vlak voor zijn neus een ware scrimmage plaatsvinden. De doelman wachtte tot het juiste moment en greep goed in. Het bleef tegenhouden voor onze Schapekoppen. En als een Dordtenaar eindelijk de bal had werd die al snel weer verspild. Zo kwamen onze mannen geen enkel moment in de wedstrijd. De eerste doelpoging van FC Dordrecht viel pas in de 34e minuut te noteren. Marques schoot uit een voorzet van Ottewill richting goal, maar zijn volley werd geblokt. Vijf minuten voor rust was het na lang aandringen raak voor de Bosschenaren. Bouyaghlafen speelde Van Moorsel vrij die vervolgens van dichtbij kon afwerken. Door de tegentreffer keek FC Dordrecht bij rust tegen een achterstand aan.

De Dordtenaren kwamen niet bepaald scherp uit de kleedkamer. Al in de 46e minuut vergrootte FC Den Bosch de voorsprong. Door geklungel in de defensie kon Rodrigues gemakkelijk scoren. Dankzij de snelle tegengoal werden de Groen-Witten wakker geschud. Marques liep alert door op een te korte terugspeelbal. De Portugees werd vervolgens door doelman Van der Steen tegen het kunstgras gewerkt. De Sporting CP huurling ging zelf achter de bal staan en schoot via de keeper raak. FC Dordrecht kon niet lang genieten van de aansluitingstreffer want nog geen minuut na de 2-1 was Bouyaghlafen trefzeker. Hij krulde de bal langs Stoskovic en bracht de marge weer naar twee goals verschil in het voordeel van de Brabanders. FC Dordrecht mocht nog hopen na een treffer van invaller Dwayne Green in blessuretijd. Green schoot vanuit een moeilijke hoek knap raak, maar het mocht niet baten. De arbiter floot na drie minuten extra tijd af. Zo eindigde de wedstrijd in een 3-2 nederlaag.

Volgende week wacht de mannen van Cláudio Braga een thuiswedstrijd tegen SC Cambuur. Tot volgende week!