Historie

De rijke geschiedenis van het betaalde voetbal in Dordrecht

De geschiedenis van het betaalde voetbal in Dordrecht kent een rijke historie. Sinds 1954 wordt er in het stadion aan de Krommedijk op het hoogste niveau gevoetbald. Zo’n beetje alle groten der aarde hebben hun voetstappen in het huidige Riwal Hoogwerkers Stadion achtergelaten. En vaak hebben zij met gebogen hoofd de terugreis moeten aanvaarden want in al die jaren zijn er al heel wat heroische wedstrijden in Dordrecht gespeeld. De club kende ook vele moeilijke tijden, magere jaren waarin de mogelijkheden op succes ontbraken. Maar achteraf worden niet alle successen maar ook problemen en anekdotes onderdeel van de geschiedenis.

Voetbalgeschiedenis is iets dat blijft schrijven. Bladerend door de jaren komen tal van spelers voorbij die een betekenis voor de club hebben gehad en vertellen de wedstrijden ontelbaar veel anekdotes. Alles bij elkaar een compleet boekwerk. De historie op deze website beperkt zich tot de hoofdlijnen en brengen u in vogelvlucht langs de seizoenen.

Inhoud

Kijk voor meer verslagen van historische wedstrijden bij de tag historie

Via de menuoptie “Statistieken” zijn de resultaten vanaf de invoering van het betaalde voetbal in 1954 terug te vinden. Veel seizoenen zijn inmiddels ook gedigitaliseerd waardoor alle wedstrijdverslagen zijn terug te lezen. De hiaten zullen in de toekomst nog worden ingevuld. Het foto- en videoarchief zal in de komende periode nog regelmatig worden aangevuld, omdat er steeds weer nieuw beeldmateriaal ter beschikking komt.

1981 januari 18 DS79 met gastspelers johan cruijff en rob rensenbrink 1987-08-04_Bert Bartelings_DS79 - Real Madrid

Onze top partners


FC Dordrecht

B: Krommedijk 210, 3312 LH Dordrecht
P: Postbus 979, 3300 AZ Dordrecht
T: +31 (0)78 613 00 00
E: info@fcdordrecht.nl

KvK nummer: 41130550
BTW nummer: NL0049 37 715 B01