Joop Lankhaar in de achtervolging namens Dordrecht'90.
DORDRECHT'90 EEN HALF UUR OP DREEF
Aan het begin van een trektocht langs dorpen en gehuchten streek Dordrecht'90 zaterdag in Middelharnis neer, waar het met 1-5 vierdeklasser Flakkee opzij zette. Na 25 minuten leidden de betaalde voetballers al met 0-5 door doelpunten van Glenn Summerville, Mischa Rook (2), Hennie de Romijn (pen) en Dirk Jan Derksen. Na de pauze stokte de Dordtse productie en konden de Zeeuwen de eer redden dankzij Kees Pluim.
Belangrijker dan de uitslag van de traditionele oefenwedstrijden in de voorbereiding is het in inslijpen van een vaste speelwijze en de kwaliteiten van de spelers te ontdekken en te benutten. Zeker bij Dordrecht'90 geldt dat, omdat de eerstedivisieclub nogal wat veranderingen heeft ondergaan.
Acht spelers zijn vertrokken, tien zijn er aangetrokken en er staat een andere trainer voor de groep. Voor Robert Verbeek, de man in kwestie, was het duel in Middelharnis daarom een leerzame ervaring.
"In de eerste helft hebben we goed gespeeld, maar na rust was er te weinig overleg en speelden de linies te ver uit elkaar. Bovendien liet Flakkee zich veel meer zakken, waardoor wij het spel moesten maken. Dat bleek een probleem. Aan dit soort zaken moeten we werken."
Verbeek reisde met negentien van de drieëntwintig contractspelers naar Zeeland. Raymond van der Ent, Martijn de Jong, Maarten van Gelderen en Kersis Simon bleven thuis. "Ik neem maximaal twintig jongens mee naar het trainingskamp. De jongens die niet meegaan, heb ik zaterdag ook thuisgelaten. Dat zal een teleurstelling voor ze zijn.
Ze moeten nu in het tweede bewijzen dat ze niet zomaar drie weken bij de groep hebben gezeten", stelde Verbeek, die tegen Flakkee begon met de volgende elf: Peter van der Kwaak (doel), Melvin Plet, Joop Lankhaar, Karsten Myssing, Hennie de Romijn, Eric van de Merwe, Richard Plug, Cor Lems, Dirk Jan Derksen, Glenn Summerville en Mischa Rook. In deel twee paste Verbeek zeven wissels toe, om iedereen speeltijd te gunnen.
Vandaag reist Dordrecht'90 naar Venray, voor het door Verbeek al genoemde trainingskamp, dat vijf dagen beslaat .Tijdens het uitstapje naar Limburg zijn er twee wedstrijden gepland. Morgen speelt Dordt tegen VVV, donderdag is amateurclub Volharding de tegenstander.