ROBERT VERBEEK VERLIEST BROEDERSTRIJD
Robert Verbeek heeft met 'zijn Dordrecht'90 het onderspit gedolven tegen het door zijn broer Pim getrainde Fortuna Sittard. Dankzij en benutte strafschop van Fuat Usta werd de broederstrijd beslist in het voordeel van de oudste Verbeek: 1-0.
In de Sittardse Baandert zette de eredivisionist de Dordtenaren meet af aan onder druk. Het zeer beweeglijke Dordrecht'90, dat in Cor Lems, Rick Hoogendorp en Marco de Laat zijn uitblinkers kende, hield in verdedigen opzicht het hoofd koel en liet geen kans onbenut om de aanval te zoeken. Desondanks schiepen de bezoekers zich nauwelijks kansen. Slechts één keer kwam Fortuna in gevaar, maar keeper Arno van wam tilde een omhaal van Rick Hoogendorp uit een corner van Richard Plug over de lat.
Fortuna kreeg na een goed half uur de beste kans van de wedstrijd. Glenn Summerville bracht Michel Jeffrey ten val en scheidsrechter Sterk legde de bal op de ronde kalkstip, waar Usta Peter van der Kwaak geen kans gaf, 1-0.
Fortuna - Dordrecht'90 1-0 (1-0)
Opstelling Dordrecht'90: Van der Kwaak (Scheurwater); Summerville, Van de Merwe, Lankhaar, Myssing, Leerdam (Van der Veen), Plug, Rook, De Laat, Lems (Arikan), Hoogendorp.