Peter van der Veen (hier aan de bal) scoorde twee treffers in het duel tegen Haarlem, en kreeg een publiekswissel van coach Verbeek.
RUIME ZEGE DORDRECHT'90
Door een 4-1 winst afgelopen zaterdag tegen Haarlem heeft Dordrecht'90 zich op de derde plaats van de ranglijst weten te nestelen.
Dordrecht'90 begon het duel tegen Haarlem voortvarend. Binnen een kwartier tijd had de Haarlemse doelman Verzijlberg al het gevoel of het in zijn defensie spitsuur was. Haarlem vocht terug, maar het bleef slechts bij twee doelrijpe kansen. Vervolgens waren het de Dordtenaren weer die voor het nodige gevaar zouden zorgen.Dordrecht'90 kwam zo'n zeven minuten voor de theepauze op 1-0. Haarlemmer Mischa Saldeen kopte een voorzet van Richard Plug tot ontzetting van zijn doelman in het eigen doel en bracht zo Dordrecht'90 op voorsprong. Hierna waren er nog een aantal scoringskansen voor de Dordtse thuisploeg. Geen van allen werden echter verzilverd.
Deel twee van de wedstrijd begon voor de Dordtenaren slecht. Nauwelijks was er een minuut gespeeld of de gelijkmaker lag al achter de Dordtse keeper Van der Kwaak. Good old Pietje Keur tikte na goed voorgeven van ploegmakker Emanuelson 1-1 binnen. De Dordtenaren moesten door deze vroege treffer weer even diep adem halen, maar herstelden zich binnen tien minuten. Eric van der Merwe trof op een formidabel wijze van grote afstand het Haarlemse doel (na een fout van de Haarlems doelman) en bracht zijn ploeg op 2-1 voorsprong.
Tien minuten later kon Dordrecht'90 nogmaals juichen, nadat Peter van der Veen de 3-1 mocht noteren. Nog geen twee minuten daarna mocht diezelfde Van der Veen zich opnieuw laten bejubelen door 4-1 aan te tekenen. Nu was de wedstrijd gelopen, en besloot coach Robert Verbeek om even later Peter van der Veen een publiekswissel te geven. Zo boekte de Dordtenaren de vijfde seizoenzege, en kan het zich opmaken voor een serie wedstrijden tegen lastige tegenstanders. Zaterdagavond (aanvang 19.30 uur) speelt Dordrecht'90 in Maastricht de uitwedstrijd tegen MVV, dat samen met De Dordtenaren op een gedeelde derde plaats staat.
[Lees ook: Dordt'90 kan 'n stootje velen]