DORDRECHT'90 MAAKT VALSE START
Dordrecht'90 is het eerste duel van de vierde periode uiterst teleurstellend begonnen. In Haarlem kwamen de Dordtenaren tegen de plaatselijke FC niet verder dan een 0-0 gelijkspel.
Rode lantaarndrager Haarlem begon de wedstrijd met een flinke lijst met niet inzetbare spelers, terwijl Dordrecht'90 sinds lange tijd weer met de sterkst inzetbare formatie aan de start kwam.
Bij de Dordtenaren was routinier Cor Lems weer terug na ziekteverzuim, terwijl ook Hennie de Romijn zijn comeback in de hoofdmacht mocht maken. De Romijn blesseerde zich aan het begin van dit jaar tijdens de eerste training na de winterstop aan zijn knie, en bouwde de afgelopen maanden intensief naar zijn terugkeer in het eerste team.
Dordrecht'90, dat de voorbije weken weer het zoet der overwinningen mocht smaken, dacht Haarlem wel even te verslaan, en zo met drie winstpunten de vierde periode te starten. Helaas pakte het anders uit. De Dordtenaren kwamen nauwelijks in de buurt van het Haarlemse doel. De grootste kans was voor Richard Plug. Uit een voorzet van Cor Lems kogelde Plug de bal hard tegen de onderkant van de doellat. Dit was echter het enige belangrijke Dordtse wapenfeit. Verder waren de Dordtenaren vrijwel onzichtbaar.
Bij Dordrecht'9 stond doelman Peter van der Kwaak wederom op scherp. Hoewel Haarlem aanvallend ook niet echt sterk was, bleef Van der Kwaak uiterst geconcentreerd zijn doel bewaken. Het werk dat hij te doen kreeg, verwerkte hij met verve.Pech was er ook nog voor Dordrecht'90.
Edward Sijahailuta moest voortijdig de kleedkamer opzoeken nadat hij twee keer de gele kaart (dus rood) kreeg van arbiter Meenhuis.
Gescoord werd er dus niet in Haarlem. Zo eindigde dit slechte duel, vooral voor Dordrecht'90, in de brilstand: 0-0.
Zaterdagavond ontvangt Dordrecht'90 het Limburgse MVV aan de Krommedijk. Het duel begint om 19.30 uur.
[Lees ook: Dordt'90 - Haarlem zoutloos]