DORDRECHT'90 STAAT MET LEGE HANDEN
Dordrecht'90 heeft afgelopen zaterdag koploper MVV geen beentje kunnen lichten. Hoewel de thuisclub sterker was, gingen de Limburgse gasten met een 0-1 zege naar huis.
Dordrecht'90 kreeg reeds in de zevende minuut van de wedstrijd een enorme doelkans. Rick Hoogendorp (halverwege dit seizoen overgenomen van MVV) kwam alleen voor MVV doelman Rein van Duinhoven te staan, maar helaas voor de thuisclub faalde Hoogendorp jammerlijk. Het was diezelfde Hoogendorp die het de Limburgse defensie de gehele wedstrijd door moeilijk maakte, maar de geboden kansen werden echter niet vertaald in doelpunten.
MVV kreeg in de negentiende minuut een strafschop, nadat Roel Jansen in een duel met Mischa Rook en Johan Baven zich erg makkelijk liet vallen in het Dordtse strafschopgebied. Arbiter Buiting zag in deze valpartij een overtreding, en de bal ging op de witte stip. MVV'er Yvo Joordens wilde het vonnis wel over de Dordtenaren vellen. De Limburger vergiste zich echter in Dordrecht'90 doelman Peter van der Kwaak. Met een katachtige redding stopte de Dordtse sluitpost de elfmetertrap van Joordens. Zo bleef de stand dus 0-0. In de tweede helft bleef Dordrecht'90 de aanval opzoeken, maar hoe de thuisclub ook probeerde, MVV-doelman Van Duinhoven bleek onpasseerbaar; dit tot wanhoop van alles en iedereen wat maar met Dordrecht'90 te maken had. In de Dordrecht'90 defensie zat de zaak goed op slot, en de MVV-ers Platvoet, Bouma en Koswal kwamen er bij Hennie de Romijn, Glenn Summerville en John Baven nauwelijks aan te pas.
Toch zou MVV scoren. Edwin Hermans wist Dordrecht'90 doelman Van der Kwaak via een vrije trap te verschalken, en bracht MVV zo op een 0-1 voorsprong.
Na deze achterstand gingen de Dordtenaren fel op jacht naar de gelijkmaker, maar tevergeefs, een tegentreffer zat er niet in. Zo verloor Dordrecht'90 toch de wedstrijd waarin het sterker was, en een puntendeling op zijn plaats zou zijn geweest.
Zaterdag pikken de Dordtenaren de draad weer op met de uitwedstrijd tegen SC Cambuur. Het duel in Leeuwarden begint om 19.30 uur.
[Lees ook: Seizoen nu al voorbij]