DORDT'90 SCOORT IN DE GOFFERT
Dordrecht'90 heeft afgelopen zaterdag in het met slechts honderd toeschouwers bevolkte Nijmeegse Goffert-stadion met 1-1 gelijk gespeeld tegen eredivisionist NEC.
Maurice Graef hielp de thuisclub in de eerste helft aan de leiding en de in de basis begonnen André Wasiman bracht de ploegen in het vriendschappelijke treffen in de twintigste minuut na rust weer naast elkaar.
Dordrecht'90, waar Cor Lems, Hennie de Romijn en Joop Lankhaar vanwege wat lichamelijke ongemakken ontbraken, kende een stroeve start. De ploeg kwam behoorlijk onder druk te staan, zonder dat doelman Peter van der Kwaak daarbij voor al te grote moeilijkheden werd geplaatst. Gaandeweg begon de brigade van Robert Verbeek zich beter op het gemak te voelen, met als consequentie dat Dordrecht'90 er steeds beter en gevaarlijker uit kon komen.
Zowel NEC-trainer Wim Koevermans als Robert Verbeek nam in dit nuttige treffen de gelegenheid te baat wat andere spelers uit te proberen. Zo draafde bij Dordrecht'90 bijvoorbeeld in de spits Melvin Leerdam op en kwam Jan Scheurwater (ex-ASWH) het Dordtse doel verdedigen.
Tien minuten voor tijd waren bij NEC de wissels opgebruikt - alle gewisselde spelers waren al naar de kleedkamer vertrokken - en stond de thuisclub plotseling met tien man. Dit, omdat Michel Langerak, de in Sliedrecht woonachtige oud-speler van Dordrecht'90, geblesseerd uitviel.