DORDRECHT'90 PROBEERT SUMMERVILLE ALS RECHTSACHTER
In al weer de tweede oefenpartij deze week heeft Dordrecht'90 flink uitgehaald bij en tegen RVC. De Dordtse formatie zegevierde op het kunstgras met overtuigende cijfers: 1-8.
Reeds voor de rust zette Dordrecht'90 via Rick Hoogendorp (2x), Eric van de Merwe, Glenn Summerville, Marco de Laat en Melvin Plet een onoverbrugbare voorsprong van 6-1 op. Na de rust stokte de productie enigszins, maar doorbrak Glenn Summerville vanaf de strafschopstip de impasse. Marco de Laat bepaalde de eindstand uiteindelijk op 8-1.
Opvallendste gegevens van de eerste oefenduels van Dordrecht'90 in het nieuwe jaar is de positie van Glenn Summerville. Voor de winterstop was de snelle rechtsbuiten zijn plek in de basis kwijtgeraakt, maar nu maakt hij zijn rentree op de positie, welke door Ajax-coach Louis van Gaal, de twee wordt genoemd, oftewel als rechtsachter.
Robert Verbeek over deze verrassende switch, die Melvin Plet overigens een positie op het middenveld lijkt te gaan opleveren. "Voor de winterstop hebben we een nadrukkelijk gesprek gehad met Glenn Summerville over zijn positie binnen het team.
Ook toen al hebben we hem met het tweede elftal een aantal keren als rechtsachter gebruikt. Het is een plek die hem, in mijn ogen, op het lijf is geschreven. Hij heeft er genoeg kwaliteit voor. Hij is snel, fel en kan door zijn snelheid gemakkelijk een afstand van dertig, veertig meter overbruggen. Daarbij speelt het spel dan voor hem af.
Tot nu toe pakt het omturnen tot rechterverdediger uitstekend uit, zelfs zo goed dat hij op deze manier wellicht zijn positie in de hoofdmacht kan terugveroveren", was Robert Verbeek over de prestaties van Glenn Summerville , die na Spirit ook tegen RVC tot scoren kwam. "Nu zelfs twee keer, hoewel er een vanuit een strafschop. Maar goed, hij heeft wel de lef getoond om achter de bal te gaan staan."
Glenn Summerville nam daarmee de taak over van de geblesseerde Hennie de Romijn, die vandaag voor controle in het ziekenhuis moet terugkeren. Dan wordt besloten of al dan niet een operatie noodzakelijk is.
Opstelling Dordrecht'90 tegen RVC: Van der Kwaak; Summerville, Baven, Lankhaar, Van der Merwe; Plet, Myssing (46. Mendonca), Rook (60. Myssing), Lems; De Laat (46. Van der Veen), Hoogendorp (60. De Laat).