COR POT VERLAAT KROMMEDIJK MET SCHAAMROOD OP KAKEN
Cor Pot ging er prat op dat hij als trainer nog nooit van Dordrecht'90 had verloren. Maar er is altijd een eerste keer. Gisteravond was het zover. Met 2-1 ging 'zijn' Telstar aan de Krommedijk de teloorgang tegemoet. Met het schaamrood op de kaken, zo bekende de oud-speler van Excelsior. ,,Ja, ik ben mijn ongeslagen status nu kwijt. Dordrecht'90 heeft van mijn opmerking gretig gebruik gemaakt.''
Het contrast met zijn debuterende collega Robert Verbeek was groot. Diens elftal was verre van groots, maar acteerde wèl met bezieling. Het was de oud-Spartaan worst wat 'ze' van zijn ploeg zeiden; de punten waren immers binnen. Verbeek droeg de zege op aan de in Breda ernstig geblesseerd geraakte Dirk Jan Derksen. Toch moet ook Robert Verbeek zich met name in de eerste helft tegen Telstar meerdere malen achter de oren hebben gekrabt. ,,We hadden met 0-2 of 0-3 achter kunnen staan. En dan is het afgelopen,'' gaf hij ruiterlijk toe. Zeker in het eerste half uur waren de beste mogelijkheden voor de bezoekers. Cor Pot kon zich wel voor zijn hoofd slaan bij de geringe schotvaardigheid van zijn aanval. ,,Toen hadden wij het gewoon moeten beslissen, maar wij hielpen Dordrecht'90 weer op het paard.'' Buiten het doelpunt van Lofti Amhaouch waren er riante mogelijkheden voor Herman van Eekeres en Rogi'er Koordes. De 0-1 van Telstar schreef Robert Verbeek in belangrijke mate op het conto van Cor Lems, die op het middenveld het speltuig bij spits Robert van Dam inleverde. Toch was de trainer van Dordrecht'90 mild in zijn oordeel over het slippertje van de routinier. ,,Hij herstelde het met een wereldpass op Plug,'' aldus Verbeek. Voor Mischa Rook was het een koud kunstje om vervolgens van dichtbij de 1-1 aan te tekenen. Het betekende de ommekeer in de wedstrijd, maar van een duidelijk overwicht van de thuisclub was echter geen sprake.
Dordrecht'90 zal zich dit seizoen voornamelijk kenmerken als een hard werkend elftal zonder dat het het wedstrijdbeeld naar zijn hand zal kunnen zetten. Dat Marco de Laat, de ex-amateur van Nuenen, in de tweede helft uit een fabuleuze vrije trap de 2-1 achter doelman Arnold Nijkamp deponeerde, was meer dan een onverwachte meevaller.

Bewondering
Ook Cor Pot sprak zijn bewondering over de treffer uit. ,,Het was een fantastische goal,'' aldus de Telstar-trainer. ,,Je mag blij zijn als je zo'n speler in je elftal hebt.'' Het neemt niet weg dat Dordrecht'90 - na het plotseling wegvallen van Derksen - in de frontlinie nog aardig in de problemen kan geraken. Aanvallers met enige kwaliteit zijn aan de Krommedijk dun gezaaid. Het waren de verdedigers Plet en Lankhaar, die na de 2-1 nog het meeste gevaar voor Dordrecht'90 stichtten. Met doelman Van der Kwaak, Baven en De Romijn kon vervolgens de eerste zege in de wacht worden gesleept.
Intern wordt bij Dordrecht'90 inmiddels volop gesproken over een mogelijke versterking. Ellerman, Huijsen en Breetveld zijn namen die aan de Krommedijk circuleren. Robert Verbeek werkt echter het liefst met jonge, talentvolle spelers. ,,Ze moeten ook in de groep passen.''
[Lees ook: De Laat stuurt Dordrecht'90 naar eerste overwinning]