VERBEEK HEEFT TEAM NOG NIET OP RAILS
Ook tijdens het voorbije weekeinde heeft Dordrecht'90 in de oefencampagne niet kunnen overtuigen. De blamage tegen Scheveningen werd door een bescheiden 1-2 zege op SHO en een 1-1 gelijkspel tegen Papendrecht slechts gedeeltelijk uitgewist.
Voor trainer Robert Verbeek is er dan ook met het oog op de komende bekerconfrontatie tegen NAC en de competitieouverture tegen Telstar nog heel veel werk aan de winkel.
Draaien doet zijn overigens goedwillende doch tobbende elftal immers nog van geen kant. Zelfvertrouwen hebben de spelers, die zowel SHO als Papendrecht opvallend veel balbezit moesten toestaan, duidelijk (nog) niet. Er wordt te weinig bewogen, zodat er te weinig afspeelmogelijkheden zijn. Diepgang valt er binnen de veel te veel ballen terugleggende ploeg vrijwel niet te bespeuren en ook is er voorin geen aanspeelpunt. En bij de keren, dat het elftal over de flanken doorkomt volgt er maar al te vaak een ondermaatse voorzet.
Het gevolg van deze meest opvallende mankementen is dat Dordrecht'90 zich erg moeilijk kansen weet te scheppen. "En die kansjes worden dan ook nog eens een keer niet benut", sipte Robert Verbeek het schrijnende gebrek aan scorend vermogen aan.
Een Robert Verbeek die gisteren publiekelijk toch weer niet al te dramatisch over de verrichtingen van zijn manschappen wenste te doen. Al heeft hij zijn spelers na de 'zeperd' tegen Scheveningen wel degelijk even flink de waarheid gezegd. De partij in Scheveningen had Dirk Jan Derksen, John Baven, Ceylan Arikan en Eric van der Merwe tegen SHO de kop gekost. Laatstgenoemde was hier boos over, spuide die boosheid tegenover Verbeek en was dientengevolge gisteren door zijn trainer niet in de selectie opgenomen.
Verbeek, wetend dat een goede voorbereiding zeker geen garantie is voor een sterk seizoen en met graagte aanhorend dat een elftal na een zwakke oefenperiode daarna juist in positieve zin wel eens pleegt te verassen, somde met graagte de positieve puntjes van de afgelopen zaterdag en zondag op. "De twee goals van André Wasiman tegen SHO en de rentree van spits Marco de Laat. "Helaas heeft de knie van Wasiman een kleine reactie te zien gegeven. Ik ben blij dat Marco het twee keer een halve wedstrijd vol heeft gehouden. Hij komt natuurlijk spelritme te kort en is nu kapot. Pluspunt is dat hij een beetje aan de jongens heeft kunnen wennen en dat geldt ook andersom natuurlijk."
De Laat kwam nog niet tot scoren, maar tekende het zowel tegen het fris spelende elftal van Harrie van der Ham (ex-DS'79) als Papendrecht voor een opvallend goede actie. In Oud-Beijerland kopte Mischa Rook de bal na zijn voorzet tegen de goed reagerende doelman Sander Groenendijk op en op het Slobbengors 'lelde' hij een keer rakelings over de lat. "Marco zit tegen NAC bij de selectie, maar staat niet in de basis", wilde Verbeek al vast kwijt. "Ik heb de opstelling al in m'n hoofd en gaat de zaken dinsdag met de jongens doorpraten. Ik heb NAC drie keer laten bekijken en gaf zelf tegen Gremio kijken. Aan de hand daarvan maak ik de opstelling", aldus Verbeek, die in ieder geval liet doorschemeren in het nieuwe NAC-stadion geen open huis te houden. Logisch, want als het huidige Dordrecht'90 momenteel één ding niet kan gebruiken; is het een rammeling. De eerste treffer van Wasiman tegen SHO was een kwaliteitsproduct en vloeide voort uit de enige goed lopende aanval - met Plet als aangever - voor rust. De tweede goal, van zeker 30 meter afstand, was fraai, maar de reactie van doelman Sander Groenendijk van SHO op het schot van achter de twee spitsen spelende Wasiman liet te wensen over.
De tegengoal kwam na rust van de voet van verdediger John Klippel, die de goed keepende Van der Kwaak verschalkte na een fraai hakje van Rob ten Over (ex-Groote Lindt).
Gistermiddag spaarde Verbeek tegen Papendrecht de nog immer waardevolle routinier Cor Lems en hield Wasiman (knie) en de tegen SHO in het centrum achterin spelende aangetikte Deen Karsten Myssing aan de kant. Voorts verdedigde ex-ASWH'er Jan Scheurwater in plaats van Peter van der Kwaak het doel. In de loop van de partij zou Verbeek evenals zijn collega Arie Romijn, die na pas een week training niet anders dan tevreden over zijn manschappen kon zijn ,driftig aan het wisselen slaan. Bij de hoofdklasser werden Henk Molenaar, Bert Duthler, Nico de Groot en Ed Ridderhof in de tweede helft via een invalbeurt in de gelegenheid gesteld afscheid te nemen. Op dat moment was de eindstand reeds bereikt. Mischa Rook had namens Dordrecht'90 de roos geraakt, nadat Roelofs in eerste instantie een inzet van de rechts op het middenveld spelende Glenn Summerville had afgeweerd, en Marco Plomp was de Papendrechtse schutter. Hij mocht omdat Mischa Rook geduwd had tegen Richard van de Weege van arbiter Ben van Rooden vanaf elf meter aanleggen op Jan Scheurwater. Peter van der Veen was namens Dordrecht'90 kort voor tijd dicht bij 1-2, maar Nico de Groot bokste de inzet via de lat over.
Opstelling Dordrecht'90 tegen SHO: Van der Kwaak; Plet, Myssing (Baven), Lankhaar, De Romijn; Summerville, Wasiman, Lems, Plug; De Laat, Rook.
Opstelling tegen Papendrecht: Scheurwater; Plet, Lankhaar (Mendonca), Baven, de Romijn (Reemnet); Summerville (Van der Ent), Rook, Arikan, Plug, Derksen, De Laat (Van der Veen).