Dordrecht'90 voetballer Peter van der Veen (r) bewijst op de foto ook goed met de hockeystick over weg te kunnen.
DORDT'90 SPEELT COMBIWEDSTRIJD
Dordrecht'90 speelde afgelopen zondag een unieke wedstrijd. De eerste helft werd er gevoetbald, terwijl de tweede helft de hockeystick werd gehanteerd.
Dordrecht'90 werd door hockeyvereniging SV Dordrecht uitgenodigd om deze gecombineerde wedstrijd op het terrein van de hockeyclub aan de Schenkeldijk te komen spelen. Bij Dordrecht'90 ontbrak een aantal spelers wegens reeds geplande vakanties, daarom was coach Robert Verbeek genoodzaakt enkele opvallende spelers op te stellen. Zo verscheen assistent-coach Hans Eijkenbroek ten tonele, terwijl elftalleider Aad de Jong de keeperstrui had aangetrokken. Bovendien speelde Robert Verbeek zelf mee.
Dordrecht'90 scoorde er tijdens het voetballen lustig op los om zo voldoende voorsprong op te bouwen voor deel twee van de combiwedstrijd. Met de stand van 17-0 gingen beide ploegen rusten.
In de tweede helft moest SV Dordrecht middels hun eigen specialiteit, het hockeyen dus terugkomen. Maar dat viel tegen. Dordrecht'90 bleef prima op de been; vooral door toedoen van doelman Aad de Jong. Met gevaar voor eigen leven verdedigde hij zijn kooi. Bovendien werden er door SV Dordrecht twee strafballen gemist.
Slechts twee treffers zou SV Dordrecht scoren. Groot was echter de verbazing bij de hockeyers toen Jan Scheurwater, normaal de reserve keeper bij Dordrecht'90 met de stick scoorde. Zo won Dordrecht'90 deze unieke wedstrijd met 18-2.
Na afloop werd er volgens goed hockeygebruik eerst bier gedronken in plaats van douchen. Zo zaten dus voetballers en hockeyers gezamenlijk aan de bar te genieten van de schuimende rakkers. Ook kregen de spelers van Dordrecht'90 door hun gastheren een barbecue aangeboden.
Dordrecht'90 trainer Robert Verbeek die zeer te spreken was over deze combiwedstrijd hoopt dat het een vervolg krijgt. Mogelijk dat om de spanning in de wedstrijd te houden er bij het voetballen kleine doelen in plaats van grote gebruikt kunnen worden.