Een geconcentreerde Hennie de Romijn baant zich een weg tussen twee Japanners.

DORDRECHT'90 EN JAPANNERS SCOREN NIET
Een veredeld tweede elftal van Dordrecht'90 kwam voorbije zondag in een oefenduel tegen een jeugdselectieteam van het Japanse Tokyo niet aan het maken van een doelpunt toe. Aangezien ook de Japanners, die met dertig spelers een tournee door Europa maken, het net niet konden vinden eindigde het duel aan de Krommedijk in 0-0. Dordrecht'90 telde in Remco van der Linden, Johan Hammerstein en Maurice Durivoux van Xerxes, drie stagespelers. De aandacht van oefenmeester Robert Verbeek ging echter vooral uit naar de herstellende Hennie de Romijn. "Hennie heeft het goed gedaan en kwam een paar keer goed op", toonde Verbeek zich tevreden. "Zijn knie heeft geen reactie te zien gegeven. Althans niet direct na de wedstrijd", aldus Verbeek. De Romijn bevestigde gisteravond desgevraagd dat zijn knie geen reactie vertoonde. "Daar ben ik hartstikke blij mee. Ik heb in de wedstrijd alles gedaan: gekopt, de duels aangegaan. Weliswaar was het tegen jongens van negentien jaar, maar toch. Ik heb me voor honderd procent gegeven. Het enige wat ik nu in de gaten moet houden is de krachttraining, want de spieren moeten de taak van die kruisband overnemen. Ik ben blij dat ik na twee maanden weer kan spelen, want ik was echt bang dat het seizoen voor mij al voorbij zou zijn. Maar ik heb er dan ook alles aan gedaan om terug te komen en ben blij dat het na twee maanden gelukt is", aldus De Rokmijn, die eerlijk toegeeft op bepaalde momenten echt in de put gezeten te hebben.
Deel één van de oefenpartij was veruit het leukst. Na de doelwisseling, toen er bij beide teams de nodige invallers binnen de lijnen verschenen, was er sprake van een rommelig duel.
Verbeek stuurde afgelopen zondag onder meer Jan Scheurwater, John Baven, Hennie de Romijn, Eric van de Merwe, Raymond van der Ent, Ceylan Arikan, Kesis Simon, Martijn de Jong, Patrick Stok, Johan Hammerstein en Maurice Durivoux het veld in.