DORDRECHT'90 OP HET GOEDE SPOOR
Dordrecht'90 lijkt de weg van de overwinningen te hebben ingeslagen na een zoveelste moeilijke periode dit seizoen waarin werd verloren van Excelsior en Eindhoven. Afgelopen vrijdagavond versloeg Dordrecht'90 in het opvallend goed gevulde (2600 belangstellenden) stadion aan de Krommedijk na een zinderende wedstrijd TOP Oss met 3-2. Het duel daarvoor werd met 2-1 bij het hooggeklasseerde ADO Den Haag gewonnen. De Dordtse profclub lijkt meer dan ooit tevoren op de (goede) weg terug te zijn.
Dordrecht'90 verbaasde vrijdagavond vriend en vijand met vooral na de rust ijzersterk werk (vooral in vergelijking met het eerder dit seizoen getoonde spel) dat in eerste instantie niet volledig leek te worden beloond. Een fractie voor de rust moesten de Dordtenaren lijdzaam toezien hoe Jerry Taihuttu TOP Oss op 0-1 bracht. Dertien minuten na de theepauze kreeg Dordrecht'90 loon naar werken. Nadat eerst topscorer Peter van der veen (tot nu toe zes treffers) nog de kwaliteit van de paal had getest, was het nu Dubbeldammer Mischa Rook die de gelijkmaker aantekende: 1-1. Lang duurde de feestvreugde echter niet, want de van Helmond Sport tot komende zomer gehuurde Edward Sijahailatua liet de bal na exact een uur wedstrijd in eigen doel belanden 1-2. Dordrecht'90 keek wederom tegen een achterstand aan. 'Hoe zullen ze deze klap verwerken?', vroegen de aanwezige Dordrecht'90-fans zich af. Uitermate goed bleek acht minuten later toen de tussentijds van MVV overgekomen Rick Hoogendorp de stand weer in evenwicht bracht: 2-2.
In veel wedstrijden zouden de beide verdedigingen bij een dergelijke tussenstand dichtgetimmerd worden tot het bevrijdendeeindsignaal. Dordrecht'90 en TOP Oss dachten daar duidelijk anders over. Het duel werd met de minuut boeiender, de spanning was te snijden. Zou het de Dordtse ploeg toch nog lukken om tegen het TOP van Adri Koster de kostbare winst te grijpen' Iedere rechtgeaarde Dordtenaar hoopte vurig op de derde goal die maar uitbleef en uitbleef. Totdat in de slotminuut een vrije trap van de vorige week niet tot Beste speler van de Eerstedivisie gekozen Cor Lems met een fraaie curve op het hoofd van Eric van de Merwe belandde die bij het scheiden van de markt vakbekwaam inkopte: 3-2. Dordrecht'90 trok voor de zesde keer dit seizoen in eigen huis aan het langste eind.

Verrukkelijk
Het Dordtse publiek kon met een verrukkelijk gevoel huiswaarts keren en dat was dit voetbaljaar weleens anders geweest. Zaterdag speelt Dordrecht'90 vanaf 19.30 uur in Helmond tegen Helmond Sport dat Vitesse uit de kwartfinales van de Amstel Cup wipte en dus kans heeft op een optreden in De Kuip waar traditioneel de bekerfinale wordt gespeeld. De vrijdag erop, 28 maart, treedt Dordrecht'90 aan de eigen Krommedijk aan tegen SC Heracles'74. Misschien is dat het wel: Dordrecht'90 moet haar thuisduels op vrijdag gaan afwerken. Het trekt duidelijk meer toeschouwers naar het stadion.

Grootse daden
Het team van Robert Verbeek lijkt op vrijdag tot grootse daden te komen. Wellicht komt het wel tot een vaste vrijdagavondspeelavond. Wie zal het zeggen. Als Dordrecht'90 dan net zovee werklust toont als afgelopen vrijdag, wordt Dordrecht'90 zomaar een publiekstrekker. Het publiek zal dan in grote getallen naar de Krommedijk komen en zingen: 'Het heerlijke avondje is gekomen, het avondje van Dord(e)recht.' Ondanks het resultaat van vrijdag staat Dordrecht'90 nog steeds op de 12e plaats in de Eerstedivisie. Maar de andere Eerstedivisie-ploegen komen weer in zicht. Dordrecht'90 heeft nog elf wedstrijden om op de competitieladder een aantal plaatsen te stijgen.
[Lees ook: Wat een weelde]
[Lees ook: Dordrecht'90 bewaart het venijn voor het laatst]