BLIKSEMTRANSFER VAN MELVIN PLET VAN DORDT'90 NAAR RODA JC
Roda JC heeft de selectie versterkt met Melvin Plet van Dordrecht'90. De club van trainer Martin Jol, die Plet nog kent uit z'n periode bij ADO legde de 22-jarige Hagenaar voor 3,5 jaar vast.
Een echte overval voor Dordrecht'90-trainer Robert Verbeek was de verkoop van de donkere snelle vleugelverdediger niet. "Wij wisten ervan, want er had al iets over in een Limburgse krant gestaan. De overgang van Plet is fijn voor hem en uiteraard minder leuk voor mij en de ploeg. Het is nu eenmaal het lot van clubs als Dordrecht'90. Ik denk dat Roda Melvin als middenvelder, wat hij ook van origine is, zal gaan gebruiken. Waarschijnlijk zou hij bij ons in de tweede helft van de competitie ook al op het middenveld gelopen hebben. Eigenlijk was het noodzaak dat hij in het verleden bij ons op de rechtsachterplaats terecht is gekomen", aldus Robert Verbeek.
Verbeek mag het behoorlijke transferbedrag - Plet tekende immers voor de winterstop voor een jaar bij - dat Dordrecht'90 voor hem beurt voor volgend seizoen aanwenden om de ploeg te versterken.
Het is de bedoeling dat de van aanvaller tot verdediger omgeturnde Glenn Summerville de positie van Plet in gaat nemen. Een positie, die hij voor de winterstop reeds in het tweede bekleedde.
Gisteren opereerde Summerville op kunstgras tegen Xerxes voor de derde keer na de winterstop in een oefenduel als rechtsback. Voor rust, toen Dordrecht'90 goed voor de dag kwam deed hij dat prima. Maar na de doelwisseling deed hij het, evenals de hele ploeg trouwens, duidelijk minder. Dordrecht'90, dat bij rust met 0-2 leidde, zegevierde door treffers van Marco de Laat en Rick Hoogendorp met 1-2. Ex-prof Winand van Loon scoorde in de rommelige tweed helt, met veel wissels, tegen.
Bij Dordrecht'90 speelde Remco van der Linden op proef mee. De oud-speler van Willem II en FC Den Haag loopt stage aan de Krommedijk en probeert een contract te verdienen. Dordrecht'90, waar Richard Plug (ziek geweest) pas diep in de tweede helft als invaller opdraafde, speelde in deel één in de volgende opstelling: Scheurwater; Summerville, Van de Merwe, Lankhaar, Reemnet; Mendonca, Van der Linden, Rook; De Laat, Arikan, Hoogendorp. Na rust draafden onder meer Myssing, Leerdam, Van der Veen en Plug op.