Vreugde na het doelpunt van Mark de Vries

In de eerste heflt was het een groot feest op de Dike-side.
DROOM IS OVER
De luchtballon liep in de 2e helft langzaam leeg, er bleef slechts de kater van het verlies: 1-2. Halverwege had alles er nog zo hoopvol uitgezien. Dordrecht'90 leidde met 1-0 dankzij een vroege goal van De Vries in de 3de minuut, waarop een explosie van vreugde volgde. Toen de tussenstand uit Zwolle (0-1) doorkwam was het hek helemaal van de dam. Tot de rust was het echt genieten. De sfeer op de bomvolle Krommedijk was toen geweldig want Dordt had op dat moment de periode virtueel in de pocket.
Na rust veranderde dit echter volledig. Cambuur kreeg de overhand, kwam gelijk en zelfs op voorsprong terwijl Zwolle ook aan de positieve kant van de score kwam. Cambuur pakte de titel. Het resultaat was heel jammer. Dordt had heel erg graag de periode binnen gehaald en de massaal opgekomen aanhang het feest gegund waar de stad aan toe was. Onder ideale omstandigheden leek het vooraf allemaal zo mooi. Een bomvol en zonovergoten stadion boden het decor voor een mooie wedstrijd. De droom is over, maar hij is wel mooi geweest.
De aanloop naar de wedstrijd tegen Cambuur was zondermeer een belevenis, de belangstelling overweldigend en de sfeer fantastisch. Na een moeizaam jaar leverde Dordt al een unieke prestatie door de finale van de vierde periode te bereiken. Een memorabele wedstrijd waar nog lang over nagepraat zal worden. Pleister op de wonde was de overwinning van Zwolle zodat het resultaat van Dordrecht'90 er feitelijk niet meer toe deed. Of er had met 4 doelpunten verschil gewonnen moeten worden. Tegen het sterke Cambuur een eigenlijk een onmogelijke opgave. Iedereen heeft alles gegeven, maar het was niet genoeg. Maar we hebben er wel van genoten...
[Lees ook: Sprookje eindigt in anticlimax]
[Lees ook: Cambuur opnieuw in nacompetitie]
[Lees ook: Dordt'90 komt te kort voor vierde periodetitel]
[Lees ook: Sprookje Dordrecht'90 is over en uit]