Marco Boogers (rechts), zaterdagavond in Den Bosch afwezig vanwege een schorsing, werd topscorer bij Dordrecht 90.
DORDRECHT'90 SLUIT WISSELVALLIG SEIZOEN AF
Dat Dordrecht 90 afgelopen zaterdag het voetbalseizoen 2000/2001 afsloot met een 2-0 nederlaag bij FC Den Bosch, is eigenlijk slechts van belang voor de statistieken. Het slotduel van deze voetbaljaargang stond vooral in het teken van het afscheid van twee spelers met een uitstekende staat van dienst in het betaalde voetbal.
Bij FC Den Bosch, de kampioen van de Toto Divisie nam Arnold Scholten afscheid van het professionele voetbal, terwijl bij Dordrecht 90 Nico Jalink zijn kicksen aan de wilgen hing. Beide spelers kregen tijdens hun laatste officiële wedstrijd in het profvoetbal een publiekswissel. Ze werden met een erehaag uitgeleid. Jalink blijft overigens op de loonlijst van Dordrecht 90 staan: hij wordt er assistent-trainer.
De wedstrijd betekende voor Dordt 90 ook het afscheid van coach Harrie van den Ham. Hij zat voor de laatste keer op de bank bij de Krommedijkploeg, want het contract tussen de oefenmeester en de Dordtse eerste divisieclub werd niet verlengd.Wie de opvolger van Van den Ham wordt, was maandag nog niet bekend. Harrie van den Ham heeft overigens al een nieuwe club gevonden; hij wordt in het nieuwe seizoen trainer bij de amateurs van Barendrecht. Met die club is hij in principe rond, maar dit weekend maakte hij gewag van belangstelling uit het Duitse betaalde voetbal.

Wisselvallig
De Toto-Divisieclub kijkt terug op een wisselvallig seizoen. In het begin van het seizoen vermorste de ploeg nogal wat punten. Na de winterstop kwam het team beter uit de verf: ze zette een reeks overwinningen neer en tot op de laatste speeldag streed de ploeg nog mee in de strijd om de vierde periodetitel. Helaas ging dit aan de neuzen van de Dordtenaren voorbij, maar de ploeg heeft niettemin bewezen een goede pot voetbal op de mat te kunnen leggen, dus dat geeft hoop voor het nieuwe seizoen.
Voor de statistieken: in de eindrangschikking bezet de Dordtse club de twaalfde plaats. Topscorer bij Dordrecht 90 werd Marco Boogers, die negentien keer het vijandelijke doel wist te vinden. Dat aantal is goed voor een gedeelde derde plaats op de topscorersranglijst van de Toto Divisie.