VOORWERK NA LAATSTE WEDSTRIJD FC DEN BOSCH
In het programmaboekje was de stand achterwege gelaten; van belang was de laatste wedstrijd ook niet meer, anders dan om een ode te brengen aan de vertrekkers. Arnold Scholten stopt, het contract van trainer-coach Jan Poortvliet werd niet verlengd.
Gevoetbald werd er natuurlijk wel gewoon, hoewel met aangepaste arbitrage. Herman van Dijk was coulant genoeg om geen spelers met een schorsing aan het nieuwe seizoen te laten beginnen. De wedstrijd tegen Dordrecht '90 stelde uiteraard niks voor. Mourad was het mannetje met twee gave acties. Voor rust heroverde de flankspeler met een sliding-tackle de bal, wat Van den Eede zijn 23e goal van het seizoen bracht. Dik in de tweede helft boogde Mourad de bal vanuit een scherpe hoek wonderschoon bij de tweede paal binnen: 2-0. Over een slordige drie maanden weet FC Den Bosch of Mourad ook in de eredivisie zijn kunstjes kan plaatsen. Voorbehoud is op zijn plaats. Voorbehoud moet wat dat betreft voor meer spelers van FC Den Bosch gemaakt worden. Uneken! De stopper verloor verdacht veel duels van de overigens sterke Mark de Vries, maar Uneken zal volgend seizoen vermoedelijk nog wel betere tegenstanders te bespelen krijgen. Het waren zaterdag zorgen voor morgen.

Feestduel
Het feestduel tegen Dordrecht was er voor Jan Poortvliet en Arnold Scholten - en voor Nico Jalink die ook al zijn laatste profwedstrijd afhandelde. De bijna 37-jarige Jalink speelde zestien jaar profvoetbal, voor acht clubs; twee periodes kwam hij voor RKC uit. Jalink werd door alle spelers en de 36 meegereisde Dordrecht-fans hartelijk uitgeluid, zij het niet zo indrukwekkend als met Arnold Scholten gebeurde. Voor de blonde veteraan werd de wedstrijd pontificaal stilgelegd. Scholten ging op de schouders en zag vervolgens dat alle spelers een erehaag voor hem vormden. 'Voor zijn gehele oeuvre' werd hij uitgeroepen tot Man of the Match. Poortvliet werd na afloop bedacht met applaus en cadeaus, ook nog in de kleedkamer door de spelers. Poortvliet is klaar bij FC Den Bosch, Scholten nog lang niet. De nieuwe technische manager, die veel wijsheid en het nodige geluk mag worden gewenst, wordt onder meer baas van oud-speler Richard Stricker die door de FC als jeugdtrainer is aangesteld. Scholten moet echter nu eerst een selectie bij elkaar scharrelen die eredivisiewaardig is. Dat zal niet meevallen. Er zijn intussen twee spelers aangetrokken, waarvan de namen nog niet bekend mogen worden. Waarschijnlijk is spits Fabian de Freitas (Cambuur) een van de twee. Tegenslag is er ook al geweest. Marcel Cas (RBC) was akkoord, maar koos op het laatste moment toch voor Livingstone uit de Schotse Premier League. Wielaert gaat vrijwel zeker terug naar PSV. Pech is het ook dat Essad Razic zeker de rest van het jaar onbeschikbaar is. De linksbuiten scheurde in een wedstrijdje van het tweede de voorste kruisband van zijn linkerknie bijna helemaal af. Acht weken werd geprobeerd met krachttraining een operatie te voorkomen, maar telkens zakte Razic weer door zijn knie. Inmiddels is hij geopereerd. In het Carolus-ziekenhuis in Den Bosch onderging Razic bij dr. Bom een operatie zoals ook Marc Overmars en Ruud van Nistelrooij die hebben gehad. Hij is zes tot twaalf maanden 'out.'