Harry van den Ham: "Een aantal mensen wil nog teveel voor postbode spelen."
DORDRECHT'90 VOLDOET AAN VERWACHTINGEN
Dordrecht'90 deed gisteren in de eerste oefenwedstrijd tijdens het trainingskamp in het Twentse Oostmarsum wat van een club uit het betaalde voetbal verwacht mag worden. De ploeg van Harry van den Ham versloeg - met de vermoeidheid van een intensieve ochtendsessie op het trainingsveld nog in de benen - de plaatsgelijke voetbaltrots KOSC met 0-9. De lokale matadoren fungeerden als last-minute vervangers voor de Twentse selectie, die met de nodige afzeggingen te kampen kreeg. De Dordtse gasten begonnen stroef aan het derde duel van de oefencampagne. Dordrecht'90 blijkt immers nogal wat moeite te hebben als de ploeg diep op de helft van de tegenstander kan spelen. "Een aantal mensen gaat dan teveel voor postbode spelen, in plaats van de bal direct te geven. Vaak is dan het moment al weg, omdat er geen snelheid in de combinatie is. Bovendien gaven we verdedigend teveel ruimte weg en dan krijgt ook zo'n ploeg nog kansen", oordeelde Van den Ham. Zo kon het gebeuren dat Dordrecht'90 pas na ruim een half uur via Rogier Molhoek de score opende en zich bij rust - ondanks heel veel kansen - ook tevreden moest stellen met die magere 0-1. Na de pauze kwam de scoringsmachine beter op gang. Een stief kwartiertje in deel twee ver was het al 0-4 en in de slotfase werd de uitslag nog bijna tot dubbele cijfers opgevoerd. "Ik vind negen goals niet zo slecht, juist omdat we al keihard getraind hadden. We zijn met een trainingskamp bezig en niet met een vakantiereisje, maar je moet wel mentaal tegen die inspanningen opgewassen zijn", gaf de oefenmeester - die de van SHO afkomstige Ramon Barendregt zijn eerste speelminuten gunde - aan de boel behoorlijk af te knijpen.
Eén man deed zich daarbij uitzonderlijk positief gelden. Papendrechter Leon van Dalen kwam zaterdag in het duel tegen Pelikaan al opvallend veel voor de vijandelijke goal en had wellicht daarom nu een plaats in de aanval naast Marco Boogers gekregen. De als verdediger te boek staande Van Dalen kweet zich meer dan voortreffelijk van zijn ongewone taak. Van den Ham: "In zo'n week heb je altijd een positieve uitschieter en tot nu toe is Leon dat. Puur verdedigend, in de één-tegen-één, vind ik 'm wat tekort komen, maar voetballend kan hij volgens mij veel meer." Dordrecht'90 speelt morgen nog een oefenwedstrijd in(de buurt van) Ootmarsum, maar dat zal in ieder geval niet het geplande treffen met OFI Kreta zijn. De Grieken gooiden gisteren plots hun schema om en vertrokken, waardoor de Dordtse club nu op een duel tegen het ook in Twente verblijvende PAOK Saloniki gokt. "Als dat niet doorgaat wordt het waarschijnlijk een hoofdklasser hier uit de buurt. En anders bel ik Fritz Korbach wel op of we tegen Heracles kunnen spelen", stelde Harry van den Ham.
De Dordtse trainer kan nog altijd niet beschikken over aanvaller Mark de Vries. De spits is na een rugblessure nog altijd aan het revalideren, heeft inmiddels de trainingsintensiteit wel opgevoerd, maar trainde nog altijd niet met de groep mee. Van den Ham hoopt dat dat aan het einde van de trainingsweek in Ootmarsum nog gebeurt. Mocht De Vries dat niet halen, dan voegt hij zich in ieder geval volgende week bij de rest van de selectie.
Scoreverloop: 0-1 Rogier Molhoek, 0-2 Marco Boogers, 0-3 Hans van der Woude, 0-4 Marcel van der Net, 0-5 en 0-6 Marco Boogers, 0-7 Johan Bruggeman, 0-8 en 0-9 Marco Boogers
Opstelling Dordrecht'90: Ponk; Trustfull, Van der Net, Duijvenbode, Sandvliet;Van der Woude(Bruggeman), Molhoek(Barendregt), Van Aerde, Van Zundert(Overkleeft); Boogers en van Dalen.