DORDRECHT'90 IN SPEKTAKELSTUK OP WOUDESTEIN MET 5-4 TEN ONDER

Glenn Summerville is het stralend middelpunt, nadat hij Dordrecht'90 met een kopbal op een voorsprong van 0-2 had gezet. Het mocht uiteindelijk niet baten. In een doelpuntenfestijn moest de Dordtse ploeg uiteindelijk met 5-4 het onderspit delven.
Vier doelpunten scoren en uiteindelijk nul punten op het conto kunnen bijschrijven. Het overkwam Dordrecht'90 gisteravond in Rotterdam, waar Excelsior uiteindelijk met de 5-4 overwinning de gelukkigste was. Eén speler maakte gisteravond het verschil en dat was David Connolly. De jonge Ier kantelde de wedstrijd gisteravond na de rust met een loepzuivere hattrick en bezorgde Excelsior daarmee een voorsprong van 5-2. Met een alles-of-niets-offensief perste Dordrecht'90 er tenslotte nog een eindsprint uit, die uiteindelijk net niet de misschien wel verdiende gelijkmaker opleverde. Tijdens deze met negen doelpunten gelardeerde heerlijke voetbalavond was er in feite geen plaats voor verliezers. Beide ploegen speelden negentig minuten met open vizier, hetgeen een ongekend spektakelstuk opleverde. Begrijpelijk was dat de spelers van Dordrecht'90 enigszins aangeslagen in de bus stapten, want ze hadden gewoon een prima wedstrijd op de mat gelegd maar stonden uiteindelijk wel met lege handen. De mannen van Harry van den Ham waren immers op fantastische wijze aan het duel op Woudenstein begonnen. Met een achterste lijn, die één op één speelde en een weer naar voren doorgeschoven Marcel van der Net opende Dordrecht'90 uiterst brutaal. Het elftal legde de thuisclub het eerste kwartier gewoon zijn wil op door de bal soepeltjes rond te spelen. Excelsior kon er nauwelijks tussenkomen en zag de Dordtenaren alleszins verdiend op voorsprong komen middels een wereldgoal van Marco Boogers. De topscorer van Dordrecht'90 krulde de bal op onnavolgbare wijze achter doelman Carlo l'Ami, nadat hij de bal in zijn bezit had gekregen omdat een schot van Jermaine Sandvliet op het lichaam van Marcel van der Net was gesmoord.
Excelsior, dat net als Dordrecht'90 enorm veel ruimte weggaf, was nauwelijks van de schrik bekomenof het had zelfs nummer twee al achter de oren.Juist de kleinste man van het veld, Glenn Summerville mocht na een hoekschop van Nico Jalink vogelvrij de 0-2 achter l'Ami koppen, waarna de Dordtse supporters uiterst opportunistisch het 'tien,tien,tien' aanheven.
"Helaas zakten we na die 2-0 te ver terug, waardoor het veld te groot werd", constateerde Harry van den Ham na afloop. De trainer van Dordrecht'90 zag de thuisclub het initiatief naar zich toetrekken en via vooraal Connolly, Leon van Dalen kon hem niet houden en moest al snel met Marcel van der Net van positie wisselen, en Den Ouden kans na kans creeëren.
Op dat moment nam Rody Hoegee, de goalie die de geschorste doelman René Ponk op uitstekende wijze verving, Dordrecht'90 echter op sleeptouw door een aantal geweldige reddingen te plaatsen. Sneu voor de Dordtse doelman was dat hij uiteindelijk de nul niet tot aan de rust kon vasthouden, omdat eerst Connolly zch wel erg gemakkelijk over de voeten van Marcel van der Net liet vallen, waarop Sjaak Polak vanaf de strafschopstip de 2-1 mocht aantekenen en vervolgens een van richting veranderd schot van de Belg Thomas Buffel in de toegevoegde tijd van de eerste helft de 2-2 betekende.
Voordat Excelsior zijn achterstand kon goedmaken was Dordrecht'90 overigens nog wel dicht bij de 3-0 geweest toen Jermaine Sandvliet in de 38ste minuut opeens helemaal vrij mocht inkoppen, maar het doel op centimeters miste. Daarbij had Dennis van der Pennen een minuut voor rust bij 2-1 met een uithaal van dik twintig meter loeihard de de onderkant van de lat geraakt, waarbij het niet vast te stellen was of de bal nu wel of niet de doellijn was gepasseerd.
Het was overigens wel meteen de laatste actie van Van der Pennen, die gedurende de eerste helft geblesseerd was geraakt en vijf minuten na de hervatting aangaf dat het toch niet meer ging. Bij Dordrecht'90 was Hans van der Woude inmiddels Leon van Dalen komen afwisselen, waarmee Van den Ham hoopte zijn elftal weer in balans te krijgen. Tegen de na rust onstopbare Connolly was echter geen enkel kruid gewassen. Nadat l'Ami een inzet van de uitstekend ingevallen Mark de Vries, onschadelijk had gemaakt, was het tijd voor de show van Connolly, die in de 59ste minut ontsnapte aan zowel Marcel van der Net en Nico Jalink en vrvolgens Hoegee kansloos liet.
De watervlugge Connolly ontketende nadien volledig en speelde hoogstpersoonlijk het murw geslagen Dordrech'90 naar een 5-2 achterstand. Met nog twaalf minuten op de teller was de koek echter nog geenszins op. Dordrecht'90 was weliswaar hard aangeslagen, maar nog niet verslagen en zeker toen Mark de Vries op en assist van Sandvliet voor de 5-3 tekende, leek opeens alles weer mogelijk.
Dordrecht'90 veerde op, zette nog maar een keer aan en vond uiteindelijk met nog een minuut te gaan middels Jermaine Sandvliet de aansluiting. Voor de formatie van Harry van den Ham kwam nadien het laatste fluitsignaal van arbiter Ad van Meerkerk te vroeg om de stunt helemaal compleet te maken. "Dit was reclame voor het voetbal", vond Van den Ham. "Het is alleen jammer dat wij aan de verkeerde kant van de score staan. Ik kan mijn ploeg echter niets verwijten. Het team heeft geknokt voor wat het waard was. Het was vandaag net niet genoeg."
Scoreverloop: 0-1 Marco Boogers, 0-2 Glenn Summerville, 1-2 Sjaak Polak strafschop, 2-2 Thomas Buffel, 3-2,4-2 en 5-2 David Connolly, 5-3 Mark de Vries, 5-4 Jermaine Sandvliet.
Opstelling Excelsior: l'Ami; Rijkaard, Van de Kruis, Feskens (Kruijer), Polak; Simr, Den Ouden, Supusepa, Mtiliga; Connolly, Buffel.
Dordrecht'90: Hoegee; Summerville, Van Dalen (Van der Woude), Van der Pennen (De Vries), Van Zundert; Van Aerde, Jalink, Van der Net, Sandvliet; Boogers, Molhoek.
Bijzonderheden: Voor de ogen van 2365 toeschouwers gaf arbiter Van Meerkerk gele kaarten aan Connolly en Buffel (beide Excelsior), Van der Net en Jalink (beiden Dordrecht'90). Brian Pinas ontbrak bij Excelsior vanwege een blessure, terwijl bij Dordrecht'90 René Ponk en Alex van Duijvenbode geschorst op de tribune zaten.