DORDT'90 GEEFT ZEGE UIT HANDEN
Dordrecht'90 kende afgelopen maandag een dramatische avond. De Dordtenaren verloren in Rotterda de uitwedstrijd bij Excelsior met 5-4; dit terwijl de ploeg van coach Harrie van den Ham al na een klein kwartiertje spelen op een veilig lijkende 2-0 voorsprong stond. De teleurstelling was dan ook groot na afloop van de verloren Rijmond-derby.
De Dordtenaren kenden een prima openingsfase, want binnen het kwartier tekenden Marco Boogers en Glenn Summerville voor de Dordtse treffers, en leek de Krommedijkseploeg voor een enorme stunt te gaan zorgen door bij de koploper de volle winst te gaan pakken. Excelsior was echter niet van plan zich zomaar gewonnen te geven. De Kralingers, met de goaltjesdieven David Connolly en Thomas Buffel in de ploeg, zetten de achtervolging in op de Dordtenaren. in die missie kregen de Rotterdammers hulp van Dordrecht'90, want in de Dordtse verdediging rommelde het af en toe flink. David Connolly kreeg een aantal zeer goede scoringskansen, maar Rody Hoegee - onder de lat bij Dordrecht'90 als invaller voor de geschorste René Ponk - hield de Dordtenaren met een aantal kunstgrepen overeind.

Orde op zaken
Toch kwam Excelsior vlak voor de theepauze op gelijke hoogte met Dordrecht'90. Glenn Summerville haalde David Connolly binnen het Dordtse strafschopgebied onderuit, en scheidsrechter Ad van Meerkerk kon niets anders doen dan Excelsior een penalty toe te kennen. Sjaak Polak liet die kans niet onbenut en passeerde Hoegee: 1-2. Nauwelijks bekomen van die penalty kreeg Dordrecht'90 een nieuwe domper te verwerken, want Thomas Buffel, de Belg in Rotterdamse dienst, tikte de 2-2 binnen. Excelsior kwam sterk uit de kleedkamers terug, en zorgde via David Connolly en Sjaak Polak voor de nodige paniek, maar de Dordtenaren hielden nog even stand. Niettemin stelde David Connolly kort daarop orde op zaken: binnen tien minuten had de Ierse topscorer drie keer het Dordtse doel getroffen, zodat Dordrecht'90 na een 0-2 voorsprong tegen een 5-2 achterstand aankeek.
In de slotminuten mochten de Dordtenaren door doelpunten van Mark de Vries en Germaine Sandvliet zelfs nog terugkomen tot 5-4, maar dordrecht'90 bleefmet een enorme kater zitten. Een 0-2 voorsprong tegen de koploper uit handen geven doet pijn, en voor trainer Harrie van den Ham resteert de moeilijke taak zijn spelers weer scherp te krijgen voor de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag tegen FC Volendam.