Rodney Elliot haalt uit namens Dordrecht'90 en zal zijn schot later tot openingstreffer gepromoveerd zien in het treffen met SC Reeland.
SMALLE SELECTIE SC REELAND LOOPT TEGEN DORDT'90 AVERIJ OP
Sinds voorbije zaterdag beschikt SC Reeland over een spiksplinternieuw en wonderschoon clubhuis, maar van het vlaggenschip van de zondagtak mogen dit seizoen - zo lijkt - geen mirakels verwacht worden. De ingebruikname van het fraaie onderkomen, opgesierd met een duel tegen de (grotendeels) tweede keus van Dordrecht'90, maakte duidelijk dat de vierdeklasser met een smalle selectie aan het seizoen 2000 - 2001 zal beginnen. Niet de 6 - 1 nederlaag, maar vooral het geblesseerd afhaken van Ronald van Leliveld, Jordi van Westerlaak en Danny Sijnja baarde oefenmeester Gradus Roeland zorgen. "Ik zit toch al niet zo goed in mijn spelers, dus deze blessuregevallen komen me slecht uit", somberde Roeland, die weinig waarde hechtte aan de uitslag van het speciale duel. "Wil wilden vooral leren van dit duel. Het is zaak om de nuttige dingen uit te pikken en die mee te nemen naar de competitie." Vooral in de eerste 25 minuten kreeg Reeland van het frivole en lekker combinerende Dordrecht'90, waarin Leon van Dalen daags na zijn snelle rode kaar tegen Katwijk een opvallende verschijning was, een lesje in positiespel. De spelers van de Dordtse bvo, gadgeslagen en soms gecorrigeerd door hoofdtrainer Harry van den Ham, lieten hun tegenstanders vooral achter zich aanhollen en hadden halverwege de eerste rondgang al een ruime marge opgebouwd. Rodney Elliot (uithaal verkeerd getaxeerd door doelman Tiznine), Mohamed el Boustati (rebound nadat Tiznine vrije trap van Overkleeft had gelost) en nogmaals El Boustati (schuiver na mistasten Sijnja) profiteerden optimaal van de geboden ruimte of fouten in de Reelandse laatste linie. Vanaf dat moment viel er een deken van gezapigheid over de wedstrijd. Reeland miste vernuft en klasse om in de buurt van de veste van Rody Hoegee te komen, terwijl Dordrecht'90, met El Boustati en Khalid el Khalifi als handenbindertjes - de slagvaardigheid va de openingsfase inwisselde voor geringe doeltreffendheid. Ramon Barendregt voerde in de slotseconden voor de pauze, na wederom broddelwerk in de defensie bij Reeland, de score naar 0 - 4 op. Deel twee stond vervolgens in het teken van vele wisselingen, waarbij Roeland tot zijn grote leedwezen drie spelers voortijdig naar de kleedkamers zag strompelen. Kleien pleisters op de wonden was de eerreddende treffer van Mendes Kaya, die vooerbereidend werk van Rachel Jansen verfraaide.
Door de snel invallende duisternis liet de Papendrechtse arbiter Van Rooden de teams tien minuten voor tijd al inrukken. Dat kwam niet alleen SC Reeland maar ook Dordrecht'90 goed uit want de tweede keus wordt vanavond verwacht voor het tweede deel van het DFC 117 -toernooi.
Scoreverloop: 0-1 Rodney Elliot, 0-2 en 0-3 Mohammed el Boustati, 0-4 Ramon van Barendregt, 0-5 Johan Bruggeman, 1-5 Mendes Kaya, 1-6 Mohamed el Boustati.
Basisopstelling SC Reeland: Tiznine; Sijnja, Retel van Leliveld, Witberg; Brion, Van Westerlaak, Van den Berg, Broers; Bley, Jansen. Afwisselend vielen Van der Pol, Kaya, Van den Burg, Fokkens en Van der Gracht in.
Dordrecht'90: Hoegee; Trustfull, Van Dalen, Kox (Wattamaleo), Elliot (Oversluizen); El Khalifi, Sakir (Van Lare), Bruggeman, Overkleeft; Barendregt, El Boustati.