Mark de Vries na een gemiste kans.

VAN DEN HAM TEVREDEN
In H.I. Ambacht won Dordrecht'90 de vierde oefenwedstrijd met 0-3 van een regionaal selectie-elftal.
Op wat uiteindelijk mischien wel de mooiste dag van deze zomer is geworden, opende Nico Jalink na een half uur met een bekeken stiftballetje de score. Na rust troffen Hans van der Woude(volley in de verre hoek) en Ramon Barendregt(lobje na een attente interceptie) doel. Belangrijker dan de score waren de trainingselementen die coach Harry van den Ham in de wedstrijd had gezien."We hebben van begin af aan het initiatief gehad, achterin geen kans weggegeven en voorin zo snel mogelijk de diepste man gezocht. Ja, ik ben tevreden over de ontwikkeling tot nu toe."
Wellicht had de score in Ambacht nog hoger uit kunnen vallen, hoewel er niet overdreven veel kansen onbenut werden gelaten. Maar zeker voor rust had Mark de Vries minimaal twee keer het doel moeten treffen. Zijn kopballen misten echter nog de juiste richting.
Toch scoorde Dordrecht'90 in deze voorbereiding al 21 doelpunten, heel wat meer dan de afgelopen jaren gebruikelijk was. Vorig jaar vielen er tot de start van de competitie slechts 12 treffers te noteren. Dat biedt dus hoop. Er kunnen nog geen echte conclusies getrokken worden, maar ook achterin lijkt het een stuk stabieler geworden, ondanks de tweemaal 2 tegendoelpunten.
Scoreverloop: 0-1 Nico Jalink, 0-2 Hans van der Woude, 0-3 Ramon Barendregt.
Opstelling Zwijndrechts-Ambachts elftal: Willem-Jan Barendregt(Edwin Talma); Walter van der Burg(Peter Grootoonk), Michel Devilee, Arie van der Heuvel(John Hopstaken), Johan Sturus; Peter de Hoog(André Hoogink), Ron Tempelaar, Martijn Vliegenthart(Menno de Goede), Remco de Jong(Tim Haan); Mark der Velden en John Verbaan.
Dordrecht'90: René Ponk; Glenn Summerville, Marcel van der Net, Alex van Duijvenbode, Jermaine Sandvliet; Hans van der Woude, Nico Jalink(Leon van Dalen), Romeo van Aerde, Michel van Zundert; Marco Boogers en Mark de Vries(Bruggeman, Ramon Barendregt).
[Lees ook: Dordrecht'90 presenteert basis-elftal op Schildman]